Happy Easter!

Ytterligare en dag i Paihia. Igar sa var vi till Cape Reinga pa en dagstur med en urball busschauffor, borjade redan kl 07.10 sa det var en tidig start. Akte upp till en skog dar det fanns jattestora Kauri trad som ar fridlysta, de ar for ovrigt de nast storsta traden i varlden efter red wood i USA.

Badade i havet, sand boarding och lunch pa stranden var aven nagra av aktiviteterna vi gjorde. Full fart! \(^.^)/
Det sista vi stoppet var att stanna pa en resturang som var kand i hela NZ for deras fish n chips...maste saga att den var jakla god och vart pengarna.

Idag...dagen kunde borja battre da jag inte kunde hitta ett hostel att bo pa inatt. ALLA hostel ar uppbokade for paskhelgen sa det borjade luta sig mot att sova ute. MEN det finns en gud...han visar sig inte ofta for mig men han var pa snabbvisit och hjalpte mig hitta ett rum precis efter att jag gett upp!
Jag hoppas dagen fortsatter i lyckans tecken nu nar jag ska upp pa hastryggen och vandra runt i Paihia om en timme.

// Sara

Hej Hopp...HOPP!!

Oj oj de va ett tag sen jag skrev...men jag har en ursakt, jag glomde HELT bort. (<.<)

Sitter nu i Paihia (Bay of Islands) och vantar pa att klockan ska sla 19.00 sa jag kan fa mat inna jag borjar mumsa pa mina rumskamrater. (Som ni kanske marker sa saknar det tre bokstaver eftersom jag inte har min dator)

Helgen som var ar det inte sa mycket spannande att beratta om...skulle ju akt till Taupo pa utflykt men den blev installd pga av regn. Sa jag gjorde det anda ratta och spenderade mina pengar pa en resa till Rarotonga i juli, hiking-skor, stovlar och andra saker som gor en glad. Kvallen var det sjalvklart utgang som gallde och det var myyyycket folk ute eftersom att det var ett jattestort bil event har. Kul kul kul!!!

Pasklov for barnen sa nu har jag heldagar med dom. Evan var dock ar dock ledig i veckan sa det blev inte sa jattemycket mer for mig att gora.
Tisdag bjod pa finbesok da Stina, en annan svensk au pair, kom i forbi farten och halsade pa.

Igar (ondsdag) borjade min mini-semester da jag gick upp okristligt tidigt for att for skjuts av Sally till Auckland dar jag skulle spendera natten for att nasta okristliga morgon hoppa pa en Kiwi Experience buss mot Paihia och vidare.
Men innan dess hade jag ju en hel dag i Auckland att gora massa skoj! Akte upp i sky tower en svang for en fika, var ner till hamnen, en fin park men forst tog jag mig god tid till att hitta det valdigt bra gomda Hostelet som jag skulle sova pa.

Hoppade iaf pa bussen tidigt i morse och efter ett stopp vid en bi farm och toa-paus var vi framme vid varan destination och jag var redo att betala mina aktiviteter som jag planerat in for mig sjalv. Imorgon aker jag vidare norrut (Till Cape Reinga) och tillbaka, lordag blir det en horse trekkin och pa sondag innan jag aker hem kommer jag satta mig pa en bat som tar en runt alla oar som finns langst kusten.

Jag har nu kommit hem fran dagens aktivitet som jag mycket spontant valde...Sky Diving. Ja det ar sant!! jag har hoppat fallskarm idag!!! 16 000ft Up in the AIR!!!!! Och arligt talat...sa var jag inte sa radd som jag borde ha varit med tanke pa att jag ar lite utav en fegis. For er som inte tror mig har jag video och foto-bevis. Kommer ladda upp det sa smaning om (^.^) Roligt var det nar jag berattade for min instruktor att ajg var fran Sverige och han borjade prata Svenska! visade sig att han har bott runt om i Sverige ett ar da han jobbat med fallskarmshoppning. Min Pilot var aven en snygg japan...Lucky Day!! (^.^)

Detta ar Sara som Rapporterar fran Paihia...Over and Out

Crazy wrestle and black sand.

Var till Reglan i helgen med Lizzie och Natalja. Fantastisk söndag med skratt, sång och bad i ett fint hopkok! Skrattet bjöd jag på då jag gjorde en ny Sara blunder. För att göra det kortfattat så trodde jag att jag hade glömt min plånbok hemma då de skedde ett väskbyte i dörren. Jag hittade den iaf inte när jag satt och letade igenom min väska så jag gav snabbt upp jakten, accepterade mitt öde och grabbade lite lösa pengar jag hade i väskan för att kunna äta lunch...nu till de goa då...efter att ha hoppat in i bilen igen...hoppat ur och kommit tillbaka igen inser jag de kalla faktum att varför jag inte hittade den var för att jag SATT PÅ DEN!!!!

Bortsett från det så skulle jag vilja säga att helgen var perfect. Utgång på fredagen...igen och på lördagen tog jag en 2 timmars vandring i parken inte långt här ifrån. F*n vad vackert det ska vara överallt! Avslutades med take away och film hemma hos Lizzie.














Efter att ha spashat mitt ansikte med saltvatten bestämde jag mig för att ge tillbaka min hämnd genom att brotta ner henne i sanden \(^.^)/









Solnedgång igenom ett par solglasögon :)


And so the days go by...

Idag var Michelle över på en snabbvisit...för er som inte vet vem det är, vilket jag förutsätter ingen gör, så ska jag så snällt berätta att hon jobbar på argenturen här i NZ och är ansvarig för den regionen som jag är i. Så hon kommer hem till en lite titt som tätt, kollar läget och sedan drar hon vidare på nya äventyr.
Mycket mer action än så blev det inte idag..Philippa hjälpte mig med att göra pannkakor till lunch, Molly och Sophie hjälpte till med middagen.

Igår var det desto mer stohej! Lizzie min kära vän tyckte det var JÄTTEKUL att tuta in mina småtjejer att vi skulle leka maskerad i MINA kläder...riktigt så roligt blev de dock inte utan jag lyckades smidigt vägleda deras ivriga tankar till andra mer roliga kostymer. Princessa (Sophie), häxa(Molly) och Spiderman(Philippa) för att vara mer exakt. Jag fick även den stora äran att fixa deras hår och de ville att jag oxå skulle klä upp mig, till drottning. Vilket jag tycker passar mig alldeles utmärkt! Kanske borde ansöka som det när jag kommer hem...Drottning Sara...jag gillar det! \(^.^)/ Jag skulle även kunna tänka mig hertiginna...men det får bli mitt andrahandsval.

Har även lärt mig en läxa var det gäller vädret i det här landet...INTE att lita på! Hädan efter ska jag bära med mig ett paraply även om det är strååålande sol. För på 0,2 sekunder kan det slå om och jag står där med maskara som en 13-årig emo. Jag och Philippa var på lunch i stan och jag ansåg att ett paraply var onödigt att konka på, men på hemvägen ångrar jag mig bittert då vi sicksackar mellan hustaken för att hålla oss så torra vi kan. Fast jag måste säga att vi hade ganska kul ändå i regnet...











En eftermiddag så tog vi fram massa pyssel och gjorde egna ansiktsmasker.




Philippa strikes a pose in the rain...hon e för underbar (^.^)


Balloons over Waikato

Lördag = Hot air balloons-festival! woho! Den började redan på morgonen, men dum som jag va så bestämde jag mig för att inte gå då... Men av bilder att tyda så var det fruktansvärt vackert men jaja, fick sova längre och fick tid till ett träningspass på 1,5 timmar.

På kvällen skulle jag iaf vara med. Jag, Natalja, Annlise, Lisanne och ca 80 000 andra människor satt/stod och åt sin picnic, inväntandes mörkret och festivalens höjdpunkt. Sjukt häftigt! Luftballonger blinkade i takt med musik och massa fyrvärkerier som final, storslaget! \(^.^)/
Avslutade kvällen med en helskön krogrunda med Lisanne och annat folk.


Söndagen var det fullt ös här hemma. Vänner till Evan och Sally bytte av varandra i ett besöksmaraton vilket var mycket trevligt...sen var det måndag igen








RSS 2.0