Lever Fortfarande del 2

All Blacks VANN!!!! Fy fan vad epic! Finalen kommer att vara helt galen.. NZ v Frankrike pa sondag.

Som sagt sa lever jag fortfarande...och det ar precis lika galet underbart som innan. Fast vadret har battrat sig lite.

Jag ar nu i Franz josef och ska spendera min andra natt dar innan vi satter oss pa bussen kriminellt tidigt imorgon for att fortsatta varan resa. Idag gick vi upp pa glaciaren och harjade bland is, sno, solsken och en valdigt stark vind. Blaste nastan omkull nagra ganger...var underbart fantastiskt. I priset ingick aven en biljett in till ett spa med upvarmda pooler. Man var sa avlsappnad efter att man nastan somnade.

Innan vi kom kom till Franz josef spenderade vi en natt pa ett mycket orginellt stalle mitt ute i ingen stans. 
"The Poo-pub" med NZ aldsta krogagare...86ar gammal. Vilken krutgubbe.
Dar hade vi ett costyme-party med temat ABC - "Anything But Clothes"...jag kladde mig i min ryggsack och folie...funkade ganska bra. Snubben som vann pris for basta kostym kladde ut sig till en dusch... 

Massa andra saker har hant men min tid ar snart ute...sa jag far uppdatera en annan gang.

Lever fortfarande

Sordra on ar helt underbar! Lite kallare men gud vad vackert det ska vara overallt.
kan nagon paminna mig VARFOR jag vill aka hem till Sverige igen?

Resan borjade med flyget ner till Christchurch och min forsta natt dar delade jag med en gift australienare och en hollandska med pojkvan...inte for att det hindrade dom fran att bli fulla och ha lite for mycket kroppskontakt for min smak. (o.0)

dagen efter spenderade jag formiddagen med att ga runt och kolla pa den nu mer eller mindre ode staden. Det var sorgligt att se sa manga gamla vackra byggnader forstorda.
Traffade en an mina adoptivmammor och hennes andra dotter for lunch och pratstund pa ett cafe innan vi blev tvugna att skiljas at sa att ajg kunde hoppa pa Kiwiexperience bussen mot Kaikoura som var varat fortsta stopp.

Vadret kunde ha varit battre i kaikoura men det var ju vackert for det. Vi gick ut pa de lokala pubbarna for en cider och lite live musik. namnet pa ena pubben var The strawberry tree...ganska mysigt orginellt stalle maste jag saga.

Tidig naste morgon da vi skulle ta oss till Nelson och vidare mot Able Tasman national park dar vi skulle spendera natten. Lite knas med hostel var det sa vi i slutandan hamnade pa en kyrk lagergard...inte for att man ska klaga pa tak over huvudet. Pa kvallen akte vi till krogen for att kolla pa rugbyn Wales vs France...jag hejjade pa Wales men det gick ju som det gick...france ar nu i final...gratlage.

och sa ar vi framma till idag...gick upp lagom till att vi skulle checka ut vid 10...bussen lamnade inte kaiteriteri (stallet dar vi var) forr an kl 12.15 sa jag och narga andra tjejer to en liten garunda for att se vad det fanns att titta pa. Vattnet var inte sa fasligt kallt men ajg avstod fran att bada...vilket jag nog angrar lite nu for de var sa himla klarblatt.

Vi hoppade pa bussen mot westport som vi ar vid nu...vagen hit var inte illa pinkad den heller...mellan berg och brevid forsar som hade lika klarblatt vatten som havet saklart...vi kommer stanna har en natt och fortsatta vagen soderut men forst sa ar det All blacks vs australia ikvall!! GO All Blacks GO Go GO!!

Iallafall...nu vet ni att jag fortfarande lever...ni far hoppas att min fortsatta resa inte ar lika fantastisk, for jag har svart att se en framtid da jag kommer hem...eller kommer hem och stannar...vilketsom

Södra Ön Här Kommer Jag!

oh ja! Ikväll så smäller det! Då sätter jag mig på flyget mot Christchurch och får min välförtjänta semester!
Ägndade gårdagen till att boka allt som behöves bokas...i sista minuten säger ni? Alldeles i utmärkt tid säger jag! 
Jag har någonstans att sova och någon som hämtar mig på flygplatsen och min Kiwi-excperience buss är bokad den med.

Idag har jag varit sådär galet effektiv igen. Jag har städat ur bilen, tvättat, fixat disk, hjälpt barnen städa sina rum, dammsugit hela huset, tvättat golv, dammat av, matat ungarna och packat min väska. Jag kommer sova mycket mycket gott inatt!

Var på karaten igår...min sensei sa att innan jag åker ska han ha uppgraderat mig till gult bälte! COOLT!!
Gjorde även sammanlagt 150 armhävningar under det träningspasset...tror jag aldrig gjort så många på en och samma kväll. Måste säga att gårdagen var ganska så lyckad.

iallafall...jag ska försöka uppdatera bloggen medans jag är borta men ingenting lovas! Annars tycker jag att jag blivigt lite bättre på det här med uppdateringar, en klapp på axeln till mig! >.<

Hörs och syns!

xoxo

SkolLOV (^~^)



Så i fredags började barnens skollov. Solen stod på som den gjort hela veckan och vi spenderade mycket av tiden efter skolan utomhus på studsmattan, tvätta bilar, vattna blommor och kasta lite boll. Medans Sebastian köpte en födelsedags present till en kompis, som han skulle till senare, med Evan så visade tjejjerna sina gymnastikfärdigheter på studsmattan. Sen åkte färgpennorna fram igen och jag blev fint dekorerad med blommor, hjärtan och hundar. När det blev lite kyligare gick vi in, där åkte även mina ögonskuggor fram och vi blev alla så fina så!  Jag är en katt, Philippa en tiger, Sophie en regnbåge och Molly blev en fjäril. Mysig start på lovet tycker jag.







Philippa visar hur bra hon passar i mina solglasögon och Molly visar hur man gör en volt.






På fredagskvällen får jag ett kryptiskt sms från Steffi som frågar vad jag hade för planer för lördagen...Jag svarade att jag inte hade några och hux-flux så var man en kvartsfinals biljett rikare! Helt sjukt!!!
Inte nog med att jag fick gå på Fiji Vs Samoa. Men nu också Frankrike Vs England!!! Ibland har jag sån äcklig tur!
Vi kollade upp vad biljetterna var värda...typ 400dollar/st (2000kr st) tror ni man tappade hakan eller vad!? Blev något paranoid att gå runt med denna biljett och trodde att alla försökte sno den.

 





















Söndagen bestod av en tur till Raglan och vattenfallet en bit utanför...200-någonting trappsteg ner till botten av vattenfallet. Lätt ner men uppför var det mer eller mindre en mardröm...jag och trappor kommer nor aldrig riktigt komma överrens. Sjukt vackert var det iallafall så jag måste ju säga att spykänslan och blodmak i munnen fick det ju nästan vara värt eller?
Två av tjejerna som var med hade aldrig förut varit till stranden så det var ju ett måste att åka dit. Det var lika vackert som alltid och man vänjer sig nog aldrig vid utsikten, kul som in i bomben hade vi också...tror nog att jag har lite träningsvärk i magen efter att ha skrattat och stojjat så mycket.
Även södagen var en mycket underbar och lyckad dag!









Måndagen innebar den riktiga starten på lovet. Inga barn att skynda iväg till skolan utan det var en lugn morgon och vi tog allt i våran egen takt. Lunchen spenderare vi hos Steffi, som även är au pair till mina barns kusiner om jag inte redan sagt det.

Men det var tisdag och onsdag som jag tyckte om mest då vi ägnade mycket tid till våran batik! Mycket jobb men i slutändan blev de så vackra SÅ!!

Tog även med ungarna till McD för att låta dom leka i lekrummet medans jag och Steph (samma namn, annan stavning, annan person) satt och pratade skit över en väldigt lååååång kopp te!




Snart åker min familj till Amerika och då är det min tur att åka ner till Södra ön för att härja runt! Spännande spännande!! :D


Utan Evan I 10 Dagar Försmäktar Vi I Detta Hus


(Bilden till vänster på Philippa är från kvällen innan Evan åkte iväg)

Förra onsdagen åkte Evan på en affärsreas till Australien...första gången på länge han är borta så länge från barnen så de var ett känslomässigt uppror bland småttingarna. Mycket gråt första dagen, värst var faktiskt de två äldsta.
Samma dag lyckas Seb slå in tån i en dörr i skolan (bra tajming...NOT) så det blev till att åka dit för att lugna ner honom. Berättade för honom hur min bror såg änglar när han slog i tån...hjälpte inte så mycket som jag hoppats.
Efter det har det inte gått en enda dag utan att han klagat, gnällt och gått mig bra på nerverna...tanken som hållt mig lugn är att snart är det semester, Inte långt kvar alls!
Molly vägrade sova i sitt rum en natt för att Evan inte var hemma men mycket värre än så blev det inte på den fronten och småtjejerna var precis som vanligt.

Annars har det varit fullt ör medvetslös måste jag säga! Förutom att ha behövat jobba lite extra med barnen så har jag haft planer hela tiden, karate, kör, bio, lasertag och rugby...jag är ganska säker på att jag kommer gå och lägga mig imorgonkväll och inte vakna förr än söndag.

I veckan har jag lärt Sophie hur man på "rätt sätt" ska äta apelsin...(hon är så söt<3) vi har bakat chockladbollar och på lördagskvällen åkte Sally, Farmor och Molly på rugby så jag var barnvakt åt Seb, Sophie och Philippa...vi åt take away, kollade på tecknade "Alice i Underlandet" och åt lite godis. När småtjejerna gått och lagt sig så kom Maja över och Vi + Seb kollade på Iron Man.

Imorgon kommer äntligen Evan hem...han har varit saknad av oss alla.





RSS 2.0