Hemlängtan





 



Idag efter jag lämnat barnen på skola/dagis
fick jag en "åh-vad-jag-saknar-mina-syskon"-känsla.
Visst har jag saknat dem innan men detta är nog på en helt ny nivå.
Men detta öde har jag ju tyvärr valt själv så det är inte så mycket mer att göra än att bita i det sura äpplet och gå vidare med livet. Det är ju faktiskt mindre än halva tiden kvar. Rätt var det är så är jag ju hemma igen.




Igår så bestämde jag och Tina spontant att jag skulle haka på hennes karate träning...så det gjorde jag och GUD så kul det var! Å jävlar (ursäkta språket) vad mycket man kan lära sig på en timme! Även våran sensei sa att vi lärde oss sjukt fort...harr harr (^.^)

Nu är mitt tränings-schema komplett!

Måndag: Karate
Tisdag: Simning
Ondsag:Karate
Torsdag:Hemma träning
Fredag:Simning
Lördag, Söndag: Tv-slapp

åh just ja jag skulle ju skriva om helgen i Taupo också...gör det imorgon kanske, nu ska jag och Tina slappa lite i Spa-poolen en sväng... :P

Bye Bye :'/

Kom ju precis ihåg att jag glömt tala om för vissa att nu är hembiljetten bokad och klar! Jag vill att alla ska skriva upp i sin almanacka att de ska ta ledigt den 21:a februari nästa år för att kl 10:45 stå i ankomsthallen för att krama på en mycket trött och sliten, med dock väldigt villig att kramas!, Sara. VAR DÄR ELLER VAR FYRKANT! (>.<)

I tisdags så gick jag även på min första kyrkokör övning! Ensamblen består av mig och 99 pensionärer. Men jag ska inte klaga, är glad om jag bara får sjunga lite. Vi har redan ett datum då vi ska ha konsert! 10:e December ska vi framföra sånger från "the Messiah! (Om det stavas så) Jag kan knappt vänta tills nästa gång! (^.^)


Annars så har den här veckan gått syndigt fort denna vecka...Lisannes sista vecka firades med mornar i Spa-poolen, en hel del slapp i solen och torsdagen bjöd på resturangmiddag...MUMS! <3
Hon åkte hem i lördags så sista gången vi såg varandra var när vi hämtade upp barnen efter skolan på fredagen. Vi stannade lite extra i den mysiga solen...lekte med barnen, tog lite kort oxh drog ut på vårat "hej då" så långt som möjligt. Tills det inte gick att undvika längre.
Förvånandsvärt nog så var det relativt smärtfritt och inga tårar fälldes så både jag och hon var mycket stolta över våran förmåga att behärska oss...

Det här är dock nackdelen med att ha Au Pair vänner här borta...dom kommer och går alldeles för fort. Nästa månad är det Tina som far hem...buhuuu.

Efter att ha sagt "hej då" till Lizzie så var det bara bege sig hem för att packa för helgen skulle spenderas med min värdefamilj i Taupo! Kul Kul KUL!!!!
Men det ska få en helt eget inlägg, när jag kommer ihåg att skriva om det...Nu ska jag sova, det är ju en dag imorgon också!

Puss och Kram Världen!!


Bad Taste Party!

6 månader nu kära familj och vänner...6 månader sedan jag lämnade svenk mark för att fara ut på eget äventyr!
Och OJ vilket äventyr det har varit hitills! Fallskärmshoppning, Bungy, Road trips och en minisemester på en tropisk ö. Det vore verkligen synd att klaga!!
Familjen är fortfarande helt fantastisk och nästa helg åker vi tillsammans till Taupo Fredag-Söndag. Spännande! \(^.^)/

Denna helg är inte speciell bara för det. Nej det är faktiskt så att denna helg var också Lisannes SISTA hela helg i NZ, då hon åker hem nästa lördag (T.T)

På fredagen hade Woodstock school (skolan som mina ungar går på samt Lisannes) annordat en Quiznight med auktion för att samlia in pengar till skolan. Man var upppdelade i team för att tävla i frågesport. Lisanne och jag var fruktansvärt värdelösa och bidrog med nästan ingenting. Jag kunde svaret på 3 frågor av kanske 45st...men det var en fråga som BARA jag kunde svara på vid mitt bord.
"Vad betyder förkortningen BRB??" SWEEEEEEET!! skrattade nästan rakt ut av lycka när jag insåg att INGEN annan visste vad det betydde. Tackar min nördiga stjärna! Efter det gick viut en snabb sväng på krogen...dansade och åkte hem innan alla krafter var slut. För lite var vi tvungna att spara eftersom att lördagen var det utgång på riktigt!

Bad Taste party!! Svarta, oranga och lila leggins, blå kjol, röd topp, gröna naglar, lilla läppar, rosa örhängen, blått hår och ögonfransar och rosa hatt. Det var lördagens outfit, and I STUNNING!! WE were stunning!! Gick hela krogrundan...CBD, House, Shinandigans och Furnace.
Många kom fram och frågade oss varför vi var uppklädda, möhippa kanske? Vi tyckte det var lite knasigt att säga att vi gjorde det för kul skull så vi svarade bara att det var en "svensk grej"...punkt slut! haha!





Up to Date!!

För att komma i kapp mina veckor med aktiv frånvaro från bloggen och göra det enkelt för mig tänkte jag beskriva det med för det mesta bilder...och det som inte finns på bild kanske kan få en egen liten...liten notis.

                                                         



Molly, Philippa och Sophie Leker "Musical statues" with Funky Monkeys på högsta volym! Det är så man ska spendera sitt lov!                                           







Bilderna (Höger och Under) är från den dagen då Philippa för första gången prövar på gymnastik...alla barn har nu minst två aktiviteter i veckan att skjutsas till och från. Jag tackar Gudarna att jag har hjälp (^.^)

Vi åt iallafall våran picknick ute i solen...ca 15 grader i solen...Nya Zeeländsk vinter är hemsk, eller hur?
                  


(Höger) Fredagen efter lovet föjde jag med Sebastians klass till "Splash" för att måla kakelplattor och som vuxen fick jag bestämma om jag ville måla något annat så jag gjorde min egen mugg...sen ska de brännas så vi har inte fått tillbaka dem än. Bild kommer när det är klart.




Though Guy!! Lördagen den 6:e Augusti tog jag och mina 3 kumpaner oss igenom en 6km bana i lera, branta uppförsbackar, 7 gradigt vatten, under taggtråd och över staket. Fett stolt man var i slutet kan man ju säga!!




En dag efter dagis samlade jag och Philippa på oss alla våra grapefrukter och lite citroner från våra träd för att göra våran egen juice!! Mums mums! Mycket kladd och skoj... Philippa var inte riktigt inne på ideen med grapefrukt i början men det hindret överkomms snabbt.




I tisdags var det Au Pair bowling som JAG organiserade...mycket lyckat måste jag säga själv eftersom att det var hela 14 stycken som dök upp!! Kul kul med många nya ansikten måste jag säga. Vi bestämde att nästa gång blir det laser-tag. KUL!!!
 



När vi ska gå och fråga om skor så ber jag först om en storlek tre...pojken som jobbade där kollade skummt på mig men gav mig ändå skorna...jag tittade på dem snabbt...tittade på honom, suckade och bad om storlek två istället. Här är det jag och Tinas fötter...mina skor får inte ens ha skosnören för det är från barnsko lådan! (>.<)


Och så äntligen är min nya tatuering på plats!! 1989 i rommerska siffror...Grymt stolt!!




Kan avsluta med den roligast konversationen jag hade med min äldsta tjej Molly snart 8 år.
Alla tre av mina tjejer gillar att prata giftemål så en dag efter skolan sitter jag med Molly och jag frågar henne
- Men Molly, vem ska du gifta dig med då?
- Jag ska gifta mig med en hund! (Hon är helt galen i hundar...fanatiskt förtjust över dessa varelser och det enda som kommer ut ur hennes mun är om hundar till större del)
-Jasså det säger du? (Vilka roliga ungar det skulle bli tänkte jag)
-Eller nej förresten jag vill nog inte gifta mig alls...
-Nähe...är du säker?
- Eller jag ska nog gifta mig med en tjej.
- En tjej säger du? Okej.
- ...Sara...kan man göra en operation så man inte kan ha barn?
- öööh, ja det kan man.
-Bra!! Då ska jag göra det för jag vill bara ha hundvalpar...

Lisanne och jag satt på bänken brevid henne och höll oss för skratt så gott vi kunde. Snacka om ett guldögonblick! Det är sånna stunder jag verkligen jobbar för! <3


En Snabbvisit Till Paradiset

Jahaa...då var man hemma från Rarotonga igen...eller jag har varit hemma två veckor men inte riktigt orkat uppdatera...som vanligt (>.<)

Det var Evan som körde ner mig till stationen och precis innan han hoppar in i bilen igen för att åka tillbaka så tar han fram 100 dollar ur fickan och ger till mig som " extra reskassa"...Med lika stora ögon som tallrikar tittar jag på honom som han skämtar med mig, men det gjorde han inte...Känns helt fantastiskt att min värdefamilj uppskattar mig så pass mycket <3

Jag önskar dock att mitt resande skulle fortsatt i samma goda tecken...men det gjorde det INTE!
Efter att ha spenderat ca 3 timmar innan in-checkning, 7 timmar efter och ett samtal till Tilda för att önska Grattis i förskott har flyget blivigt uppskjutet 3 gånger för att sedan bli helt inställt. LAGOM SURT!! Paradiset fick helt enkelt ta och vänta lite...mycket bättre blev det inte då det berättade för mig att jag var tvungen att vänta TVÅ dagar på nästa flyg.
Ensam och ganska olycklig gick jag till ankomsthallen för att ta mig till hotellet som Pacific blue hade fixat åt oss...
Här händer det något ganska roligt i alla fall...jag blir adopterad av 5 par från Christchurch som också skulle varit på samma flyg och på hotellet ger de mig deras namn och hotellet de skulle bo på i Rarotonga för att jag skulle komma förbi för att säga hej. På kvällen ringer jag även Sally för att säga vad som hänt och hon ger mig en extra dag ledigt...de är helt fantastiska.

Hotellet var 4-stjärnigt och det var buffé frukost, lunch och middag med allt betalat så jag ska väl inte klaga på att jag hade en dålig tid där. Men det var ju ingen tropisk ö...

Två dagar senare anländer jag i alla fall till min varma tropiska ö och oj Oj OJ vad helt sjukt vackert det var!

Började min första dag med att haka på tre andra som skulle knäcka upp lite kokosnötter på stranden och sedan slog vi följe till en snorklingsplats för att kolla läget. Det var så mycket häftiga fiskar i det klara vattnet att jag hade svårt att hålla upp hakan. Det kändes så himla overkligt att simma runt där...och eftersom att hela ön er omringad av en klarblå laguun behövde jag inte oroa mig för hajar...woho!! 
Dock två dagar senare stötte jag på en muräna när jag snorklade runt med Miriman (en annan au-pair som råkade vara där sammtidigt som jag) då kan jag säga att jag var nära på att skita knäck!

Min vecka fortsatte i detta underbara tecken av paradis...jag solade, badade, läste och under en dag så regnade det men det gjorde inte så mycket för då fick jag gosa med en fjäril som satt på min hand!
I mellan detta så träffade jag som sagt Mariam och vi snorklade, åt lunch och middag med hennes familj och på kvällen gick vi ut till "Whatever-bar" och "Rehab" som är de störta krogarna och det var helt fantastiskt kul! dansade som galningar och testade en "whatever-drink" som var sjukt god! Legendarisk kväll! \(^.^)/

Självklart åkte jag till mina nyfunna adoptivföräldrar en kväll...de bjöd på vin i solnedgången och middag på rummet efter det. Mycket mycket MYCKET kul...eller ska man säga trevligt kanske? (^.^)

Hyrde en scooter en annan dag för att ta mig runt (35km runt hela ön) man fick se så sjukt mycket mer! Körde in till "centrumet" där det var en marknad för att spendera lite pengar och lyssna på live-musik. Dagen slutade med att jag och min nyvunna kanadensiska/italienare vän köpte burgare och satte oss på stranden för att äta och kolla på solnedgången ytterligare en gång.
Det var samma dag som Johannas födelsedag så jag lyckades smita in ett fruktansvärt kort samtal på 45 sekunder för att sjunga och gratta innan pengarna tog slut...jag fick det gjort i alla fall.

Efter en vecka av skoj och fantastiska upplevelser och miljö var det dags att bege sig hem till NZ igen...det gick smidigare än ditvägen och jag anlände i Auckland 04.00 och var hemma 06.30 för att börja jobba kl 07.00

Tillbaka till verkligheten igen.



Mina Nya Chistchurch-Mammor


RSS 2.0