Doggie-bikkies

Igår (ondsag) hade jag en mycket produktiv dag (trots den groteska träningsvärken som jag dragit på mig), bokade min tripp med Kiwi Experience i april, fixade tvätt, dammsugning och mycket annat husligt...vilket resulterade i att jag hade..INGET att göra idag, vilket iofs inte gjorde så mycket för idag på schemat stod kak-bakning. De tre äldsta barnen har nämligen en grej med skolan imorgon där man ska ha bakat en hund-kaka och dekorera den...finast i klassen vinner (detta gäller då alla klasser) Jag kommer inte ihåg varför men det har något med blindhundar att göra tror jag.

Var hemma hos Lizzie igår för att kolla på Pirates Of the Carbbean 2 och prata massa skit, kvällen slutade med en pillow-fight mellan Lizzie och Natalja...mycket intressant ^^











Mina kakor...see a pattern? :P min favvo är nog dala-hunden \(^.^)/








the Lost and Recovered.

Ja min torsdag kunde ju ha haft en bättre start...vaknade av ett samtal från min kära syster som berättade att min farmor gått bort. Helt plötslig inser man hur långt hemifrån man är, jag tackar gudarna att familjen jag bor hos är helt fantastisk och hjälper till 100procent...

Farmor, JAG ÄLSKAR DIG!!!!! och även fast jag är så långt borta tänkter jag på dig och du kommer alltid finnas med i mitt hjärta! 4-ever and ever!

Fredag blev utgång, Lisanne sa att högklackat var valet för kvällen...men de skor jag ägde var två par tygskor och ett par flip-flops. Självklart gjorde jag det ända rätta och införskaffade mig ett par stilett klackar. Jag och fem tyskar förfestade hos Lisanne för att senare göra stan osäker.

Vaknade på lördagsmorgonen och får snabbt redan på att min bästaste Diana äntligen fått sin bebis! Jag sprang ett segervarv på rummet och tog ett glädjeskutt! Precis det man vill höra för att bli glad igen (^.^)
på kvällen blev det ytterligare en snabb utgång till mina fötters stora sorg...skorna är inte riktigt på min sida men det ska jag ta och råda bot på. Envisheten har jag inte lämnat kvar i Sverige.
Bortsett från utgång på kvällen var söndagen inte långt ifrån hur lördagen såg ut...sova...läsa..äta..läsa...sen blev det måndag.

Idag fick jag ÄNTLIGEN mitt Nya Zeeländska körkort...God, im sooo cool! \(^.^)/

Fick mig även ett gott skratt efter att ha hämtat upp Philippa från dagis då hon var täckt i målarfärg. Hår, ansike och axel hade hon fint smyckat med färg. Om inte detta var nog så precis innan vi går ur bilen för att hämta resterande barn från skolan inser jag att hon inte har några trosor på sig under sin klänning. Ganska chockad frågar jag varför hon inte har de på sig och hon svarar mig snabbt att hon inte tycker om att ha de på sig. Jag accepterar väl svaret men ber henne att inte göra det igen och så går vi ur bilen och här kommer sista slaget som nästan får mig att kissa på mig. Ungen tar på sig två olika skor...jag går hand i hand med en unge dränkt i färg, inga underkläder och två olika skor på sig...hahaha. Jag förbannar mig själv att jag inte hade kameran med mig.


Peace out!










Picnic ondag :)

Måndag var fullt ös medvetslös! Städa, skjutsa barn till diverse aktiviteter, laga middag och så fick jag värsta megasuget att baka bullar...så det gjorde jag oxå. När alla bollar var nere på marken igen så bestämde jag mig för att haka på lite folk ner på stan för en cider och skitsnack och hittade, hör och häpna, en svensk krog! Gothenborg som spelade svensk musik...får bli min hak när jag känner hemlängtan.

Idag, onsdag, åkte jag och Philippa till ett ställe nere vid floden för att äta picnic och mata änder. Vi var där i ca två timmar och bara njöt av tillvaron med änderna, det fina vädret och våra mackor. Hon var så himla mysig, hon satt och berättade vilka änder som var mamma, pappa och barn och hela deras historia och hur stygga dom var för att dom hade bajsat på bryggan. Jag lät henne även pröva ta foton med min lilla kamera och nu har jag hundratals bilder på..ja ALLT! jag vill tacka gudarna för digital teknik!
Nu på kvällen hade AuPair-link en "pyssel-kväll" där vi fick lite tips occh trix på vad man kan göra med barnen, mycket skojsigt att ha kul med (^.^)

Imorgon är en ny dag, vi får se vad det för med sig.
Over and out.



 






Veckorapport

Ännu en vecka över, wow vad tiden går fort! var har hänt i veckan då?

Onsdag: Efter att Evan och Sally kommit hem åkte vi till Antionette (mormor) för att grilla och barnen badade lite i poolen där. Mycket trevlig, dock var barnen fruktansvärt trötta så det var bara en snabbtur där innan vi var tvungna att åka hem för att få dom i säng.

Torsdag: HAPPY St Patriks-day! Vilket jag aldrig förut firat men någon gång måste ju vara den första! Har dock inget grönt i min garderob så på förmiddagen var jag ju vungen att införskaffa mig en grön tröja. Dagen började även utmärkt med ett samtal med min bästaste jenny! \(^.^)/ Sen så var det jag och 3 tjejer till som gick till en irländsk pub och diggade till ett live band på kvällen och hade fruktansvärt trevlig.

Lördag: Sallys mammas kompis son Frank hade lagt undan denna dag åt mig för att guida mig lite igenom Hamilton. Det blev en tur i Hamilton Garden och Hamilton Lake och med fantastiskt väder var det ytterligare en underbar dag!! En till kompis invärvad (^.^)

Söndag: På förmiddagen idag så åkte vi till Water World så att ungarna fick simma/leka lite, själv passade jag på att läsa lite. Storhandlig stod på listan efter att ha ätit lunch och nu sitter jag på mitt rum för lite lugn och ro innan middagen drar igång. En eventuell filmkväll hemma hos Lisanne står på tur (oxå en au pair från tyskland).





Happy St Patriks-Day!!!




Sjön i Hamilton




Hamilton Trädgård


Påsklilja

Tänkte visa det 5:e lilla monstret som jag tar hand om. Molly döpte henne till Daffodil, som betyder påsklilja, och är en Spoodle. Hon är fruktansvärt söt men är fortfarande en valp så hon är INTE rumsren och tuggar på ALLT!!! Men det ska vi råda andra bullar på :) PÅ tal om bullar så finns det inte pärlsocker här...tror ni man kan använda strössel istället?

Iaf...mina damer och herrar. Låt mig presentera den bedårande Daffodil.






Delfiner!! \(^.^)/

Min superspännande helg började kl 18.30 på fredagen. Jag hämtade upp några andra aupairer vid chartwell för en två timmars bilfärd norrut till Kimberlys hus med "yours truly" som chaffeur. Där skulle vi spendera natten innan vi på morgonkvisten tog oss ner till hamnen för en heldags båttur.

Kvällen spenderades framför tv och ett vi fit plus som jag självklart rockade järnet på (^.^) Men det varvades med en lite mindre rolig aktivitet...nyheterna med japan som centrum och en eventuell tsunami som kunde ta att stoppa kommande dags åktur så vi gick till sängs ovetandes om vad som morgondagen skulle komma med. Men eftersom att jag var med var jag nästan helt säker på att skiten skulle bli inställd och jag fick nöja mig med bilder på delfinerna istället...Men ICKE!! turen som de andra förde med sig balanserades fint ut och utflykten startade lite efter 09.00 med kanonväder och inga dödliga tsunamis.

Det tog inte alls för lång tid innan delfinerna uppenbarade sig och vi i grupp om 4 fick sätta på oss snorkel och i vattnet släpandes efter båten. Jag har aldrig varit så rädd och förtjust på samma gång i hela mitt liv. Måste varit ganska roligt att höra någon hyperventilera i snorkeln och ibland ge ifrån sig ett ganska förtjust gurglande...men även detta bjuder jag på.

Efter denna förtjusande skräckupplevelse så lättade vi ankar vid en ö, åt lunch och sen var det snorkling på schemat. Jag, som redan hade adrenalinet kickande, skulle självklart snorkla oxå! Vilket jag verkligen inte ångrar att jag gjorde, fick se så mycket olika fiskar, växter och som grädde på moset simmade vi med en säl! :D
Spenderade sista tiden på båten på taken njutander av utsikten, prata skit och sova.

Väl på fast mark igen så var jag grymt hungrig och självkart beställer jag mat från den mest långsamma pizzabagaren på denna sidan jorden...lord! funderingar om kanibalism med bagaren som offer han poppa upp ett flertal gånger innan jag fick sätta tänderna i en faktisikt väldit god pizza. Så jag lät honom leva för den här gången.
Bilfärden hem var det sista på listan för dagen och den gick mer eller mindre smidigt och jag fick äntligen natta huvudet på kudden efter en lång fantastisk dag.

Söndagen spenderades på en cykel med familjen då vi bestämde oss för att ta en tur längst med floden...har jag nämnt att jag bor i paradiset?? Ännu en fantastisk vecka över, vi får se vad nästa vecka kommer med.


Sara reporting from Hamilton, NZ...over and out.


En vanlig kväll



Philippa leker i spa-poolen innan läggdags (^.^)


Födelsedag! \(^.^)/

Idag var det min tur att ha på sig födelsedagsarmbandet (ett armband som Molly gjort som födelsedagsbarnet sak ha på sig) ...det ryktas om att jag fyller 22 fast jag är helt säker på att jag fyllde 18 för inte alls så länge sen.

Igår påbörjades födelsedagsbaket med syltkakor och chokladbollar som barnen hjälpte mig rulla och sockra i alla olika färger...mycket populärt. På kvällen passade jag även på att baka basen till min tårta och sedan blev det ganska tidig sänggång eftersom att idag skulle bli en lång dag.

Idag, ska jag börja med att tillägga, är en pengainsamlingsdag på barnens skola och pengarna går till röda korsen och jordbävningen så då passade de på att ha ett utklädningstema fär man skulle klä ut sig till någon person inom räddningstjänst. Mina tre tjejer ville vara sjuksköterskor och jag kunde ju inte vara så myckte sämre så jag hakade på iden så jag var utklädd till en sjuksköterska på min födelsedag...nån gång måste man ju göra det också.
När tårtan var färdig dekorerad, hela huset dammsuget och alla barnen hemma passade vi på att göra lite handavtryck i min "au-pair"-bok. Mycket roande för oss alla. (^.^)


Sen var det middagsdags, hemmarullade köttbullar och spagetti. MUMS!!!! :) efterrätt var min tårta..."vad kan det vara för tårta?" kanske du undrar, jo en två st brownies på varandra med mörk choklad frosting i mitten, vit choklad frosting på, decorerad med jordgubbar och svar: Ja, Det va precis lika gott som det låter!



Detta var Sara som rapporterar från Hamilton, NZ. Over and out.











Andra helgen

Så, många kanske undrar hur bröllopet gick? Det gick fantastiskt! Kan säga att efter mycket flitigt spridande av vissa rykten om röda klänningar fick alla sig ett gott skratt, men som sagt, den bjuder jag på (^.^) Flickorna var stormförtjusta att ha sina "prinsess"-klänningar på sig och hade även på sig dom på söndagen då vi passade på att vila upp oss lite efter en vecka med stim och stoj. Jag passade även på att gå en tripp runt i parken precis brevid mitt kvarter och mysa i solen.

Igår började en ny vecka med nya utmaningar. Jag började dagen med att prata med min familj via skype och sen drog dagen igång på riktigt, med tvätt, disk, lunch och massa aktiviteter.
Det var första gången igår som jag fick köra till Sebastians tennis-träning ensam, vilket visade sig vara en ganska spännande resa och slutade med att precis innan parkeringen är det vägarbete (<.<) Jag svor lite på svenska tyst för mig själv och pusslade mig in där efter mycket om och men.
På kvällen blev det dock andra bullar då det blev bowling med de andra Aupairerna i Hamilton...ja jag kom inte sist iaf så jag hoppar högt! Det enda som fick mig att bli lite upprörd var när vi skulle få ett par skor och jag sa att jag hade stl 5 = 36 men var tvungen att lämna tillbaka dem för att gå ner på stl 4 = 35 som OXÅ var för stora!! och det slutade inte där! Det slutade med att de tog ett par skor från BARNLÅDAN för mig att ha på mig...för att få er att förstå hur illa det är så kan jag berätta för folket att barnskorna har inte ens skosnören...de har kardborr (T.T)

Idag har varit varit föga spännande, det mest händelserika var väl att jag tog mig upp till chartwell (ett köpcenter) alldeles själv! Var ju tvungen att handla lite ingredienser till kak-bak imorgon. Använde även gas-spisen för första gången oxå, sicken mördar-maskin!!! Borde ha en varningsskylt för de som är första gångs användare.
 "First time users be aware! Might cause heartfailure if not mentaly prepaired"
 Höll fann på att göra i brallan!

Men iaf...imorgon. KAK-dags! :P





 












Paraire/Rāmere - Fredag

En vecka i värmen och det förbaskade sommarskinnet (fräknar) är nu på...jag är fortfarande i processen av att lära mig älska dom...(<.<)

Det har gått lite mer än en vecka sen jag lämnade Sverige och imorgon är det en vecka med familjen och det har gått fem dagar sen jag började köra i vänster trafik och jag lever än! banzaii! \(^.^)/
Men på så kort tid har jag lyckats med ganska mycket tycker jag, fixat telefon, köpt flip-flop, bankkonto, köpt kiwi experience resa, vart till polisen för kopiering av mitt körkort så snart har jag ett nya zeeländskt körkort och så har jag hållt mitt schema med barnen vilket innebär frukost, Lämnat/hämtat från skolan och dagis, lunch, snax och leka.(I veckan har vi vikt loppor, matat änder och gjort Sallys födelsedgstårta.)

Idag har varit en mycket spännande dag kan jag lova den började med ett besök från min supervisor som ville kolla in hur jag hade det och kolla in om jag visste hur jag skulle sköta allt pappersarbete. Det var första gången jag mötte henne och när hon åkte igen berättade hon hur mycket hon gillade mig och att jag var awsome...cause i am! (^.^)
För att boosta mitt ego ännu mer så berättar även Sally (mamman i familjen) hur mycket dom tycker om mig och att dom är glada att de valde mig och resten av deras släkt och vänner som träffat mig tycker samma sak!
Dagen fortsatte och avslutades med en fest eftersom att det är bröllop imorgon så har det varit massa god mat med roligt folk!
Jag visste inte riktigt om jag skulle vara med på bröllopet innan jag åkte så jag packade bara med mig en klänning...den är röd...jag gjorde även misstaget att berätta vad det betydde att ha en röd klänning på sig på ett bröllop och nu vet nog alla gäster om det och skrattar ganska gott åt det oxå...men eftersom jag är så fantastisk så bjuder jag på den. Men mer uppdatering om det sen! Men mer om det efter bröllopet.

Detta är sara som rapporterar halvvägs runt jorden...over and out.

P.S OH!! på mötet i morse berättade de för mig att nästa helg åker vi på en utflykt med min argentur...gissa vad vi ska göra?! Simma med delfiner!!! :D och på måndag är det bowling...hihi



Philippa, minstingen tittar på änderna


 


Molly är längst bak, i mitten Sophie och så Philippa

Jag har dock inget riktigt bra foto på Sebastian, kanske kan få det imorgon (^.^)


RSS 2.0